ЗДО № 2 "Подоляночка"

Пт, 29.03.2024, 14:26

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2019 » Червень » 4 » Звіт керівника
14:15
Звіт керівника

Організація харчування

 

              Харчування в дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 17.04.2006р. №298/227 (зі змінами) та Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».

  Керівником установи на початку календарного року щорічно видається  наказ про організацію харчування дітей та призначено осіб, відповідальних за його організацію. 

  Картотека страв розроблена технологом управління освіти та затверджена керівником установи. Постачання продуктів харчування і продовольчої сировини здійснюється відповідно до укладених угод.  Продукти харчування і продовольча сировина приймаються за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність, якість і відповідність вимогам державних стандартів.

  Приміщення харчоблоку розташоване на першому поверсі і має окремий вихід на вулицю. Санітарний стан харчоблоку відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Овочесховище і комора знаходяться в окремій будівлі, оснащені стелажами, трапиками, вагами для зважування продуктів. Комірник несе відповідальність за приймання та видачу продуктів, слідкує за дотримання належних умов їх зберігання і термінів реалізації, веде облікову та звітну документацію.

Питання організації харчування підлягають постійному контролю, результати якого обговорюються:

  • на нарадах при керівнику («Якість продуктів харчування, дотримання технології приготування їжі» (2018р.), «Аналіз виконання норм харчування» (2018р.);
  • на виробничих нарадах («Про культуру харчування дітей» (2018р.), 
  • на засіданні  батьківського комітету («Організація харчування дітей» (2018р.), «Дотримання режиму харчування дітей» (2019р.).

Виконання норм основних продуктів харчування у 2018 році складає 92% (2017р. – 91%) 

Найважливішою умовою правильної організації харчування дітей є суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці та процесу приготування і зберігання їжі. З метою профілактики кишкових захворювань працівники суворо дотримуються встановлених вимог до технологічної обробки продуктів, правил особистої гігієни. Результатом є відсутність зафіксованих випадків отруєнь і кишкових захворювань дітей.

 

  Аналіз кадрового забезпечення харчоблоку дозволяє зробити висновок, що харчоблок укомплектований кадрами відповідно до штатного розпису, всі мають спеціальну фахову освіту. Стаж роботи кухарів у закладі понад 20 років. Кухарі мають достатню професійну компетентність.

Медичний супровід

              Відповідно до  наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 30.08.2005р №432/496 «Про вдосконалення організації медичного обслуговування дітей у дошкільному навчальному закладі» та «Порядку медичного обслуговування дітей у дошкільному навчальному закладі», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 14 06.2002р №826 в ДНЗ яслах-садку №2 «Подоляночка» створені умови для проведення медичної та оздоровчо-профілактичної  роботи.

 

  Медичний супровід дітей в дошкільному навчальному закладі здійснюється сестрою медичною  Бабій Н. Й.   

   На кожну дитину заведена медична картка (Ф.026/0), в якій зроблено записи діагнозів після хвороби дитини. 

  З педагогічними працівниками та обслуговуючим персоналом проводиться навчання  із санітарно – гігієнічного мінімуму.

  Медичною сестрою   спільно з вихователем – методистом, завідувачем здійснюється медико – педагогічний контроль за фізичним вихованням дітей. На заняттях з фізичної культури відстежується пульсова крива, підраховуються моторна та загальна щільність занять, аналізується доцільність добору вправ та фізкультурного інвентарю, умови проведення фізкультурного заняття, одяг дітей та вихователів. За   2018-2019 н. р  проведено 24 аналізи.

 

 Проводиться антропометричні вимірювання та оцінювання фізичного розвитку дітей щоквартально, а в оздоровчий період – щомісячно. В кожній групі є «Листки здоров’я».

 

Психологічний супровід

    Психологічний супровід освітнього процесу в дошкільному закладі здійснює практичний психолог  Яковчук Вікторія Василівна.

   У плані роботи практичного психолога відображено специфіку навчального закладу,актуальність проблемних питань «Психологічний супровід готовності дітей до навчання в школі» «Оптимізація спілкування в сфері «дорослий-дитина» та «дитина-дитина»   а також присутня відповідність психодіагностичному мінімуму.

   Кожного року з метою вивчення параметрів психолого-педагогічного статусу дитини, рівня розвитку інтелектуальної, пізнавальної та емоційної сфер, практичний психолог проводить структуроване спостереження за вихованцями, відповідно до результатів якого з педагогічними працівниками і батьками проведені групові та індивідуальні консультації «Як треба готувати дитину до школи», «Шпаргалка для батьків, або правила роботи з гіперактивними дітьми», «Психологічні особливості виховання дітей дошкільного віку», розроблені рекомендації «Шляхи налагодження контакту з дітьми», «Використання ефективних методів у взаємодії з дітьми», «Профілактика труднощів адаптації».  

Слід відзначити вироблену систему комплексної діагностики старших дошкільників щодо готовності до навчання у школі. Цьогорічні випускники (55 осіб) показали такі результати:

  • високий рівень готовності до навчання у школі у 57% вихованців;
  • достатній рівень у 27 % дітей;
  • середній рівень – 16 % респондентів;
  • низький рівень -  відсутній.

Здійснюючи супровід освітнього процесу, практичний психолог акцентує увагу на роботу з обдарованими дітьми (18 вихованців),   вихованцями із малозабезпечених сімей (9 осіб), дітьми з багатодітних сімей (17 осіб), дітьми, батьки яких є учасниками АТО (8 дітей).  На дітей вищевказаних категорій заведені індивідуальні картки психолого-педагогічного супроводу.

100% дітей п’ятирічного віку мікрорайону, закріпленого за ДНЗ    охоплені дошкільною освітою.

Педагоги закладу створили банк даних про дітей дошкільного віку мікрорайону і визначили форми  здобуття ними освіти. Дітей, неохоплених дошкільною освітою в мікрорайоні ДНЗ, немає, адже педагогічний колектив проводив систематичну роз’яснювальну роботу серед батьків дошкільників. Для дітей, які з певних причин не відвідують заклад, організований соціальний патронат з боку педагогів, а також ефективно працює консультативний пункт.

На виконання завдання  «Забезпечення рівних стартових можливостей для подальшого успішного шкільного навчання дітям старшого дошкільного віку» проводилася робота з організації співпраці дошкільного закладу з СЗОШ №1.

Для того, щоб запобігти професійному вигоранню, відновити емоційні та фізичні ресурси педагогів   проводила тренінгові заняття «Дозволь собі бути щасливим», «Формування і становлення образу «Я» - важливий аспект зміцнення здоров’я дитини» та практичне заняття «Бути щасливим – складова життєвого успіху і здоров’я кожного».

З метою налагодження партнерських стосунків та збереження емоційного контакту у колективі   провела психолого-педагогічний семінар «Соціально-психологічний клімат у колективі», під час якого педагоги детально ознайомилися із факторами, що визначають особливості психологічного клімату у колективі.

 

Важливим напрямком роботи є захист трудових та соціальних прав та гарантій членів колективу. Голова профспілкової організації ДНЗ «Подоляночка»  Рибачок Людмила Миколаївна веде облік працівників, які потребують додаткового соціального захисту, а саме: інвалідів, чорнобильців, пенсіонерів (працюючих і непрацюючих), працівників, які мають право на додаткову відпустку.

Усі члени трудового колективу охоплені культурно – масовою та спортивно -  оздоровчою роботою. Проводяться ряд заходів, таких як відзначення професійних свят, спільних свят за участю батьківської громадськості, вечори відпочинку,  екскурсійні поїздки.

Переглядів: 403 | Додав: slavutadnz2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
uCoz