ЗДО № 2 "Подоляночка"

Сб, 20.04.2024, 07:21

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2018 » Листопад » 23 » Кімната здоров'я
12:17
Кімната здоров'я

 «Кімната здоров’я» в ДНЗ №2 «Подоляночка».

  Сьогодні до Вашої уваги ми пропонуємо одну із здоров’язберігаючих технологій дітей дошкільного віку - лікування сіллю. Ця технологія заснована на вікових особливостях дітей; варіативності форм та методів роботи; оптимальному поєднанні статичних навантажень; проведенні в малих групах; створенні емоційно сприятливої атмосфери; культивуванні знань дітей з питань здоров’я.

      Соляне лікування – це один із натуральних методів оздоровлення, у якому не має побічних ефектів. Воно проводиться у спеціально відведеній кімнаті. Мікроклімат та дизайн якої забезпечує комфортність перебування дітей, яким приємно відпочивати під  звуки природи: спів пташок, шум моря…, поринаючи у світ прекрасного. Стіни кімнати пофарбовано у приємні кольори  та  оздоблено сюжетом мультиплікаційного фільму. Меблі,  у вигляді дерев компактні та багатофункціональні, на них розміщені полиці, де знаходиться допоміжний матеріал, який необхідний для проведення оздоровчих процедур. Центральне місце «Кімнати здоров’я» займає велика сільниця розміром 35см. х 200см., куди ввійшло 16кг. йодованої солі. Серцем кімнати є зволожувач повітря, у який сестра медична заливає  розчин за таким рецептом: 1ст.ложка солі на 1л.води + 2 краплі йоду.

      Ще в сиву давнину люди дізналися про лікувальні властивості солі. Люди приходили до соляних печер з проблемами здоров’я. На той час сіль дробили, а соляний пил вдихали. Хворим ставало набагато краще і з часом вони забували про свою хворобу.  З часом люди зрозуміли, що сіль має чудодійну силу. На даний час галотерапія  користується значною популярністю. Адже лікуючись сіллю людина отримує психічний і фізичний комфорт.

 Слід підкреслити, що в соляних кристалах міститься незлічена кількість мікроелементів, необхідних для здорового функціонування організму людини

   Кристалічна кам'яна сіль - це природний іонізатор, який ефективно покращує якість повітря, створюючи негативні іони, що містяться у величезній кількості в повітрі на побережжі моря, біля водоспадів і після грози.

   Кристалики   солі роблять протизапальну, імуномоделюючу, бронхолітичну, седативну і релаксуючу дії, сприяють профілактиці різних захворювань.

   Дану технологію вдало поєднувати із пальчиковою гімнастикою, сміхо, казко, музико та пісковою терапією.

   В «Кімнаті здоров’я» працює і практичний психолог, яка проводить цікаві заняття, щодо розвантаження дітей, зняття втоми.

  Вся робота «Кімнати здоров’я» ведеться під чітким контролем сестри медичної.

    

    З метою профілактики ГРВІ та грипу серед дітей,  недопущення ускладнення епідеміологічної ситуації в закладі розроблено заходи з даного питання, які  доведено  до відома учасників освітнього процесу. Найбільшу увагу приділено організації та проведенню традиційних і нетрадиційних форм загартування. Так, наприклад,  всі діти мають омулети з часником, старші дошкільники вживають свіжу цибулю, молодші вдихають її запах. Вдома, під наглядом дорослих діти вживають продукти, які вважаються природними захисниками імунітету - це шипшину, мед, журавлину, цитрусові, моркву. Вони забезпечують організм вітамінами і підвищують опір інфекціям.

    Галотерапія - це сучасний метод спелеотерапії. Метод ґрунтується на перебуванні в аерозольному середовищі, насиченому сухим соляним аерозолем визначеної концентрації. До того ж, у кожній груповій кімнаті  використовуємо кварцові лампи, які придбано з допомогою батьків. Щоденно, згідно затвердженого графіка, під час відсутності дітей проводимо кварцування. Таким чином  у   приміщеннях підтримуються оптимальні параметри температури і вологості повітря. Завдяки цьому слизові оболонки дихальних шляхів нормально функціонують, забезпечуючи місцевий імунітет. За сприятливих погодних умов діти обов’язково перебувають на свіжому повітрі. Під час прогулянки вони мають можливість не лише відпочити, але й відчути запахи свіжого повітря.

         І сьогодні, маючи досвід роботи в «Кімнаті здоровя», ми з впевненістю стверджуємо, що дана здоров’язбережувальна технологія – лікування сіллю приносить гарні результати, які зменшують медикаментозне втручання в життя дитини або ж зовсім заставляє батьків відмовитися від хімічних препаратів.

 

На замітку: щоб захистити близьких та інших навколишніх вас людей радимо:

* під час кашлю або чхання прикривайте рот і ніс одноразовою серветкою, яку потім потрібно негайно викинути;

* якщо помітили у дитини симптоми, характерні для ГРВІ (нежить, кашель, чхання, головний біль, слабкість), необхідно звернутися до лікаря. Не варто йти в садочок, відвідувати громадські місця. Якщо виникла гостра необхідність порушити це правило, використовуйте маску або ватно-марлеву пов’язку;

* намагайтеся якомога частіше мити руки,  рідше доторкатися до очей, рота і носа — вони є «воротами» для просування вірусу у  організм.

* регулярно провітрюйте приміщення, в якому перебуваєте. Кілька разів на день полощіть рот і промивайте ніс. Ніздрі можна вимити з милом, а для полоскання горла підійдуть розчини питної соди або ромашки.

 

   Ніхто з нас не застрахований від того, щоб в будь-який момент самому стати заручником інфекцій. Та попередити хворобу нам під силу. Тож бажаємо всім міцного здоровя. 

Переглядів: 457 | Додав: slavutadnz2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
uCoz