ЗДО № 2 "Подоляночка"

Пт, 29.03.2024, 12:11

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2019 » Квітень » 2 » Як ефективно використовувати сучасні гаджети для розвитку дошкільнят
15:52
Як ефективно використовувати сучасні гаджети для розвитку дошкільнят

Сучасні діти активно використовують гаджети вже з дошкільного віку. У кожній родині нині є електронні пристрої — ноутбук, планшет, смартфон тощо. Тому взагалі прибрати їх із життя дітей майже неможливо. Завдання дорослих у такій ситуації — не забороняти дітям користуватися гаджетами, а створити умови, аби з їхньою допомогою розвивати дітей і не шкодити їхньому здоров'ю. Електронні пристрої сприяють розвитку дитини, якщо вони наповнюють її діяльність новим змістом, а не замінюють її. Підтримувати інтерес дошкільників до гаджетів потрібно за допомогою ігор, застосунків і функцій, які розширюють кругозір, допомагають освоювати нові навички.

     Дитяче фотографування — цікавий спосіб розвитку дітей дошкільного віку. Воно дає змогу дошкільникам самовиразитися, а дорослим — створити сприятливі умови для реалізації особистісного потенціалу кожної дитини. Під час аналізування фотографій, зроблених дітьми, дорослі можуть визначити сферу їх інтересів: світ живої чи неживої природи, рукотворний чи соціальний світ тощо.

   Цікаві форми роботи можна організувати з використанням диктофона. Найефективнішими вони будуть з дітьми старшого дошкільного віку, які вміють планувати і здійснювати пізнавально-дослідницьку діяльність. Замість повноцінного диктофона можна використовувати відповідний застосунок у будь-якому мобільному телефоні.

    Найбільшу кількість можливостей для використання в освітньому процесі надають ноутбук і планшет. Їх застосовують у роботі з вихованцями середнього та старшого дошкільного віку. Дошкільники, які не вміють набирати текст, можуть скористатися пошуком інформації в голосовому режимі. Для цього існує команда «О'кей, Google», яка переводить застосунок Google в режим керування голосом. Дитина має лише озвучити, про що вона хоче дізнатися. Застосунок надає відповідь з мережі Інтернет в режимі реального часу. Голосовий режим стимулює правильну вимову, формує в дитини вміння формулювати запит і самостійно знаходити потрібну відповідь. Перегляд різних типів відеоматеріалів, як-от пізнавальні відео, мультфільми та інші значно урізноманітнює дозвілля та унаочнює для дошкільників ті чи ті аспекти теми.

Підготував вихователь Анна Миронюк

 

Переглядів: 450 | Додав: slavutadnz2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
uCoz